У Вищому господарському суді практикували ручне керування

16:32, 18.10.2016
У Вищому господарському суді практикували ручне керування

Віктор Татьков і Артур Ємельянов.

Слідчі Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури підозрюють колишнього  голову Вищого господарського суду України Віктора Татькова та його заступника Артура Ємельянова у втручанні в діяльність судових органів.  

 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Генпрокурор Юрій Луценко у вівторок.

 

За його словами, Ємельянову і Татькову, які нині вже не очолюють Вищий господарський суд, а працюють у ньому суддями, оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

 

«Слідство має докази того, що ці особи в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7 тис. випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій», - написав Юрій Луценко.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада звільнила Віктора Татькова з посади голови Вищого господарського суду згідно закону «Про люстрацію» ще 29 вересня 2016 року.

 

У своїй декларації за 2013 рік Артур Ємельянов, який за часів Януковича був у керівництві Вищого госпсуду, задекларував дві земельні ділянки, два житлових будинки і 12 квартир.

 

Утім, колеги по суддівському корпусу не побачили у декларації Артура Ємельянова невідповідності рівню його доходів.