Українців закликають бути пильними через погрози терористів

18:41, 17.10.2016
Українців закликають бути пильними через погрози терористів

СБУ запевняє, що контролює ситуацію.

Служба безпеки України закликає громадян у всіх регіонах країни бути пильними та інформувати правоохоронців про виявлені підозрілі предмети та осіб. Офіційна причина: загострення ситуації у районі проведення антитерористичної операції.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

 

«Громадяни можуть анонімно повідомити СБУ про такі випадки за номерами гарячої лінії 0 800 501 482 та за телефонами довіри регіональних управлінь спецслужби», - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

При цьому, в СБУ запевняють, що тримають під контролем «ситуацію з антитерористичною загрозою», а «при надходженні достатніх даних відповідні заходи будуть вжиті».

 

У спецслужбі також нагадують про те, що керівник Антитерористичного центру СБУ встановив такі рівні терористичних загроз: «червоний» (Донецька та Луганська області, Крим); «жовтий» (Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області); «синій» (Дніпропетровська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та місто Київ); «сірий» (Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області).

 

Нагадаємо, що ватажки терористичних ДНР і ЛНР публічно погрожують українським силовикам помстою за вбивство відомого своєю жорстокістю бойовика і мародера Арсена Павлова на прізвисько «Моторола», підірваного в неділю в ліфті будинку в центрі Донецька.

 

Народний депутат Максим Бурбак закликав СБУ посилити антитерористичні заходи через ці погрози.