Україна зняла санкції з Росії - Сергій Лещенко

18:47, 14.10.2016
Україна зняла санкції з Росії - Сергій Лещенко

Сергій Лещенко викрив чергову корупційну схему (фото з відкритих джерел)

Україна вже майже місяць, як припинила санкції проти Росії, громадян та компаній, причетних до агресії проти нашої держави.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

 

"Чи знаєте ви, що вже місяць в Україні не діють санкції проти Росії, російських громадян та компаній? Так-так, все правильно. 16 вересня 2015-го указом президента Порошенка було введено санкції терміном на один рік. 16 вересня 2016 санкції закінчилися. І вже місяць немає указу Порошенка про поновлення санкції. Тобто США тримають санкції проти Росії, Канада тримає, Євросоюз тримає - а Україна ні", - зазначив він.

 

 

За словами Лещенка, продовження санкцій немає, оскільки тривають торги у владних кабінетах.

 

"Це стала чергова корупційна тема. За певну суму можна викреслити себе з санкційного списку. Або включити туди свого конкурента - і отримати монополію на ринку. Ну і ще - поки тривають "санкційні канікули", можна не за дорого придбати активи, які підпадають під санкції. Nothing personal, it's just business, як казали видатні мафіозі сучасності" - підсумував нардеп.

 

Нагадаємо, 24 листопада в Брюсселі відбудеться 18-ий саміт Україна-ЄС. На порядку денному саміту будуть питання безвізового режиму, ратифікація Угоди про асоціацію, зона вільної торгівлі, спільний авіаційний простір, боротьбу з корупцією, запровадження реформ і санкції проти Росії.