Сміття зі Львова скандально вивантажили під Каневом вночі (фото)

16:06, 14.10.2016
Сміття зі Львова скандально вивантажили під Каневом вночі (фото)

У Каневі стурбовані сміттям зі Львова.

Під містом Канів Черкаської області в ніч на четвер висипали сміття зі Львова.

Водій вантажівки тишком-нишком привіз його на сміттєзвалище Канева, висипав і поїхав собі далі, повідомляє місцеве видання «Kanos».


Була завезена ціла вантажівка відходів, у якій орієнтовно вміщалося 30-40 кубів, стверджує начальник канівського комунального підприємства «ЖЕК» Андрій Швацьких.

На терміново зібраній прес-конференції влада міста продемонструвала платіжки з львівськими адресами, котрі знайшли серед вивантаженого сміття.
 

Міське звалище Канева, розташоване на землях села Бобриця, за 41 рік практично вичерпало свій ресурс. Тож таке несанкціоноване його «затарення» викликало обурення у місцевих жителів.



Наразі на в’їзді до сміттєзвалища встановили шлагбаум і йде мова про забезпечення там цілодобового чергування.

Також, аби розібратися у «сміттєвому» інциденті, Канівська міська рада готує лист до Черкаської обласної екологічної інспекції та міського голови Львова Андрія Садового.

 

Це вже не перший інцидент із сміттям зі Львова. Нещодавно тонни відходів були виявлені в заповіднику "Древлянський", що в Народицькому районі Житомирської області. Також раніше вантажівки зі сміттям не пустили до Миколаєва.

 

Сам Львів опинився у сміттєвій пастці внаслідок закриття сміттєзвалища в Грибовичах, після того, як там через пожежу стався зсув, від чого загинуло четверо осіб.