Віктор Янукович отримав притулок в Росії як громадянин України

17:28, 13.10.2016
Віктор Янукович отримав притулок в Росії як громадянин України

Віктора Януковича офіційно прихистили в Росії.

Головне управління з питань міграції МВС Росії офіційно підтвердило, що Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку, і про це відомо Генеральній прокуратурі України.

 

Про це заявив агенції «Інтерфакс-Україна» адвокат екс-президента Віталій Сердюк у четвер, посилаючись на датовану 29 вересня відповідь управління МВС Росії на його запит.

 

«На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо наступне: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу... надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВП № 0107999, видано УМФС Росії у Ростовській області», – йдеться в документі.

 

Пан Сердюк зазначив, що Генпрокуратура України обґрунтовувала відсутність просування у розслідуванні «справи Майдану» проти Януковича відсутністю доказів перебування його на території Росії, і цим ж були мотивовані відмови у проведенні його допиту, очних ставок з теперішніми вищими посадовими особами України, неможливість передати цю резонансну справу до суду.

 

На думку адвоката, тепер ГПУ «втратила свій останній аргумент для призупинення слідства, відмови у проведенні допитів, очних ставок, інших слідчих дій за участю Віктора Януковича» тощо.

 

Крім того, віталій Сердюк вважає, що цей документ «спростовує поширені раніше чутки про нібито зміну Януковичем громадянства».

 

Нагадаємо, що проти Віктора Януковича слідчими ГПУ розслідується низка кримінальних проваджень. Генпрокурор Юрій Луценко щотижня заслуховує слідчих  щодо того, як просуваються розслідування.