На Черкащині загорілася організація інвалідів-візочників: люди мирно спали (фото, відео)

13:14, 13.10.2016
На Черкащині загорілася організація інвалідів-візочників: люди мирно спали (фото, відео)

(Фото: Управління ДержНС у Черкаській області)

У селі Костянтинівка сталася пожежа у приміщенні Смілянської міськрайонної благодійної організації інвалідів «Коло друзів».

Цей фонд  допомагав інвалідам з усієї Черкащини. 
 
Загорілося вночі, о 01:30. Всі люди, чимало з яких пересуваються на візочках, а деякі взагалі – лежачі, мирно спали.
 
«Дим та вогонь побачив наш односельчанин. Він забив на сполох. Народ збігся, приїхали пожежники, почали гасити й рятувати людей. Це був жах!», – розповідає «Україні молодій» жителька цього села Ганна Поповиченко.
 
Від страшної смерті вдалося врятували всіх – 10 людей з інвалідністю та 2 працівників. Людей тимчасово розмістили у місцевій лікарні. Пожежу гасили шість годин. Заважав сильний вітер. З вогнем боролися майже 30 рятувальників та 6 пожежних автомобілів із Смілянської пожежно-рятувальної частини, аварійно-рятувального загону спецпризначення Черкас та добровільної пожежної команди Смілянського комбінату «Дніпро». 
 
Від приміщення, його площа складає більше 600 кв.м., залишилися лише стіни. Правда, вдалося відстояти їдальню фонду.
 
Разом із приміщенням благодійного фонду згоріла й сільська бібліотека, котра там також розміщувалася. Там недавно поміняли вікна і зробили ремонт. 
Благодійний фонд також був відремонтований, з новим дахом, мав сучасний тренажерний зал. На ремонт було витрачено 600 тис. грн.. Все пішло за вогнем. 
 
 
Село шоковане тим, що сталося. Попри сильний дощ, кажуть люди, там досі димить. Особливо у тому місці, де зберігалася гуманітарна допомога.
 
 
Подейкують, що це міг бути підпал. Але, за словами Костянтина Проценка, речника Управління ДержНС у Черкаській області,  попередня причина пожежі – коротке замкнення електричної мережі. На місці загорання  знайшли розжарений провід зі слідами надмірної температури, який  буде досліджувати спеціальна лабораторія.