Львівське сміття раптово виявили в заповіднику на Житомирщині

15:03, 12.10.2016
Львівське сміття раптово виявили в заповіднику на Житомирщині

Хто ж стоїть за геніальною ідеєю перетворити заповідник на сміттєзвалище? (фото з сайту Журнал Житомира)

Львівське сміття продовжує мандрувати Україною. Цього разу, тонни відходів були знайдені не десь в закинутому місці, а в заповіднику «Древлянський», який знаходиться в Народицькому районі Житомирської області.

 

Про це пишуть Журнал Житомира.

 

За їх інформацією інформацію про вивезення сміття підтвердив голова Народицької райдержадміністрації Віктор Пащук.

 

"Це дійсно так. 11 жовтня на трасі між Базаром і Народичі, там колись було село Северівка, зараз воно відселено, працівники заповідника «Древлянський» виявили несанкціонований вивіз сміття. Виїжджав останній сміттєвоз жовтого кольору, працівники їхали назустріч і спробували зупинити вантажівку. Водій не зупинився, а записати номери вони не встигли. Близько 11 години ми, представники РДА, туди поїхали з нашим місцевим журналістом. Там, недалеко від проїжджої частини, вивантажили машин 5 відходів, тонн 100 буде. У смітті знайшли квитанції зі львівськими реквізитами. Це територія заповідника «Древлянський», - розповів Віктор Пащук.

 

За словами голови РДА, 11 жовтня він дзвонив в обласне управління поліції, облрада і ОДА, але не зміг поговорити з керівниками, оскільки всі вони були на різних заходах в Житомирі і в Києві. Тим часом в Народичах силами селян і працівників установ вже вирішили організувати виїзні рейди і чергування в заповіднику.

 

Нагадаємо, у Муровано-Куриловецькому районі Вінницької області до кінця року планують завершити будівництво полiгона для твердих побутових відходів (ТПВ). Його площа — 2,1 га. Також тут з’явиться нова сортувальна лінія. На її спорудження вже виділено 4,5 млн. грн. з обласного Фонду екологічних інновацій та інвестицій.