У Сквирі назріває бунт проти азейбарджанців

10:05, 12.10.2016
У Сквирі назріває бунт проти азейбарджанців

Схоже, що після нещодавнього інциденту Сквира не буде так радо вітати всіх приїжджих (фото з відкритих джерел)

У місті Сквира Київської області пройшов мітинг за виселення всіх азейбарджанців, що мешкають у місті.

 

Як пише «Громадське радіо» на акцію вийшло близько трьохсот людей, яких спровокувало нещодавнє вбивство у місцевому кафе "Каспій".

 

«Один із фігурантів справи був кавказької національності, тому громадяни й вимагали виселення», —  розповів керівник Сквирської райдержадміністрації Василь Галюк.

 

Власник кафе, якого підозрюють у вбивстві чоловіка, затриманий — про це повідомили в прес-службі поліції Київської області. Згідно повідомлення, вбитий чоловік розізлив власника розбивши шибку у кафе. Власники закладу завели силоміць його до приміщення і, зателефонувавши до його рідного брата, почали вимагати 10 тисяч гривень за нібито побитий автомобіль. Брат пояснив, що таких статків у них немає, приніс 4 тисячі гривень та забрав побитого старшого брата.

 

Вдома від отриманих побоїв бідоласі стало зле, і рідні викликали швидку, яка доправила його до медичного закладу. На жаль, лікарям не вдалося врятувати молодого чоловіка і в реанімаційному відділенні він помер.

 

За даним фактом розпочато слідство.

 

Нагадаємо, у серпні подібні заворушення сколихнули село Лощинівка, Ізмаїльського району Одещини, де було зґвалтовано та вбито восьмирічну дівчинку. Підозрюваний не визнав своєї провини. Після того, як місцеві жителі дізналися, що чоловік за національністю є ромом, у селі спалахнули масові заворушення. Натовп почав громити будинки ромів, які завчасно покинули Лощинівку.