Дипломати добилися зустрічі із Романом Сущенком на наступному тижні

16:15, 07.10.2016
Дипломати добилися зустрічі із Романом Сущенком на наступному тижні

(Фото: Роман Цимбалюк)

Дипломати добилися зустрічі із Романом Сущенком на наступному тижні. Про це повідомив президент Петро Порошенко у Facebook. 

"Міністр Закордонних справ Павло Клімкін щойно доповів мені, що українські дипломати добилися доступу до нашого журналіста Романа Сущенка - на наступному тижні", - зазначив Порошенко.
 

Також, стало відомо, що російське слідство пред’явило звинувачення у шпигунстві затриманому журналісту. Про це повідомив ТАСС адвокат затриманого Марк Фейгін.
 
"Йому пред'явлено звинувачення. Слідчий продовжує викладати фабулу", – зазначив Фейгін
 
За словами Фейгіна, Сущенко не планує у п'ятницю давати свідчення слідчому в якості звинувачуваного, бо в нього не було можливості поспілкуватися з адвокатом і узгодити позицію. Адвокат зазначив, Сущенко не визнає провину.


Як повідомляла "УМ", співробітники ФСБ Росії затримали в Москві кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка, оголосивши його шпигуном української розвідки. Сущенка арештували на 2 місяці.

 
Натомість Україна вимагає негайно звільнити Сущенка. Міністерство закордонних справ викликало представника консульства Росії пояснити ситуацію із затриманням українського журналіста.
 
Адвокат Сущенка - Марк Фейгін,тривалий час не міг потрапити до журналіста у СІЗО через великі черги і бюрократію.

4 жовтня у СІЗО для Сущенка вдалося відправити першу передачу.