Метро Героїв Дніпра забудовують вночі під охороною нової поліції (фото)

11:27, 07.10.2016
Метро Героїв Дніпра забудовують вночі під охороною нової поліції (фото)

Спецпризначенці на Героїв Дніпра. (Фото Андрія Дубчака/Радіо Свобода)

Бійці спецпризначення поліції Києва посилено охороняють будівельний майданчик на станції столичного метро Героїв Дніпра з вечора у четвер. Скандальне будівництво торгово-розважального комплексу над метро тривало усю ніч попри протести місцевих мешканців і активістів.

 

Про це повідомляють самі місцеві мешканці, активісти і журналісти у соцмережах у п’ятницю.

 

Зокрема, журналіст Радіо Свобода Андрій Дубчак оприлюднив на своїй сторінці у Facebook  світлину, на якій видно, як спецпризначенці, вишукувавшись у шеренги,  охороняють будмайданчик по периметру.

 

 

Перед цим, у четвер ввечері близько 70 активістів перекрили рух транспорту навколо станції метро Героїв Дніпра на Оболоні в Києві на знак протесту проти бездіяльності влади в питанні заборони будівництва торговельно-розважального центру над станцією.

 

За словами активістів, їхня акція є безстроковою, адже будівництво загрожує безпеці станції метро.

 

 

Водночас, забудовник і влада Києва неодноразово заявляли, що не зважаючи на  кілька тріщин, що з’явилися у стінах станції після початку будівництва, їй ніщо не загрожує.

 

Мер Києва Віталій Кличко у четвер вранці заявив, що нині над станцією метро триває не будівництво торговельного центру, а ремонт самої станції з метою зміцнити її і облаштувати належну гідроізоляцію.

 

 За його словами, ці роботи треба завершити, доки не погіршилася погода. Мер у чергове обіцяє, що торговельний центр будуть будувати тільки в разі згоди громади.

 

Як повідомляла «УМ», кияни вже кілька тижнів протестують проти будівництва над метро Героїв Дніпра торгово-розважального центру.