СБУ спіймала бразилійця, який воював за ДНР

20:27, 06.10.2016
СБУ спіймала бразилійця, який воював за ДНР

Правоохоронці затримали в аеропорту "Бориспіль" 32-річного громадянина Бразилії, який воював на боці так званої "ДНР" і вербував найманців.

 

Бразилієць із вересня 2014 року по травень 2015 року перебував у складі бандформування "Вікінг" у ДНР. Він керував ротою, був інструктором і розвідником. Також затриманий брав участь в бойових діях у районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, у боях під Дебальцевим і біля Донецького аеропорту. Іноземець тісно співпрацював з російськими спецслужбами, тренував бойовиків, формував з числа іноземців розрахунки мінометних батарей.

"Горлоріз – професійно підготовлений бойовик – закінчив академію військової поліції та деякий час навчався у Курському державному університеті. Має навички альпінізму, військового лижника, радиста, знає як захоплювати та утримувати заручників, працювати з вибуховими речовинам", - йдеться у повідомленні. 

 

"Під час огляду особистих речей правоохоронці виявили у вихідця з Латинської Америки іноземний паспорт, військовий квиток так званої "ДНР", наказ за підписом ватажка терористів Стрєлкова про нагородження медаллю за бойові заслуги та ноутбук, на якому виявлено інтернет-переписку з представниками терористичних угруповань", – сказано в тексті.
 

 

Відкрито кримінальне провадження за статтею створення терористичної групи чи терористичної організації Кримінального кодексу.