Від сурогатної горілки з Харкова померли 49 людей

07:32, 05.10.2016
Від сурогатної горілки з Харкова померли 49 людей

Кількість померлих від отруєння отруйною горілкою з Харкова зросла до 49 осіб. Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

 

Усього в Україні зареєстровано 96 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них 49 випадків закінчились летально.

 

У Харківській області станом на 16:00 кількість постраждалих від отруєння горілкою становила 77 осіб, з них 36 – померло. За даними судово-медичної експертизи у 23 померлих виявлено метиловий спирт.

 

В Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь алкоголем не зареєстровано.

 

Як повідомляла «УМ», 3 жовтня в від отруєння фальсифікатним алкоголем померли 40 людей.

Перші смерті внаслідок отруєння алкоголем були зафіксовані в Харківській області 22 вересня. Згодом смертельні випадки від отруєння сурогатним алкоголем були зафіксовані також у Донецькій, Луганській, Миколаївській і Житомирській областях.

 

29 вересня прокурор Харківської області повідомив про затримання організатора і трьох пособників виробництва сурогатного алкоголю. Організатор виробництва та двоє його пособників 30 вересня були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один пособник перебуває під домашнім арештом.