Журналіста Романа Сущенка не катували в підвалах ФСБ

22:01, 04.10.2016
Журналіста Романа Сущенка не катували в підвалах ФСБ

Роман Сущенко не підписав явку з повинною.

Російські спецслужби не застосовували тортур проти заарештованого журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка. Водночас, на нього чинили психологічний тиск, щоб він написав явку з повинною.

 

Про це в ефірі Громадського заявив адвокат журналіста Марк Фєйгін у вівторок ввечері.

 

«На нього тиснули психологічно, але ніяких незаконних методів, в плані тортур, до нього не застосовували. Йому дійсно пропонували підписати явку з повинною, тобто піти на угоду зі слідством. Але він цього не зробив. Тому ФСБ не змогла надати жодних доказів його провини, бо у них їх просто немає», – сказав пан Фєйгін.

 

За словами адвоката, у ФСБ немає жодних доказів причетності Сущенка до шпіонажу.

 

«Зміст справи абсолютно нульовий, і те, що там написано, ніяким шпигунством не може бути. Нехай ФСБ саме виправдовується за те, що зробила. У будь-якому випадку, в п'ятницю буде пред'явлення звинувачення. Завтра я буду у Романа і ми вирішимо, що ми будемо робити далі», – пояснив Марк Фєйгін.

 

Як повідомляла «УМ», пана Фєйгіна допустили до підзахисного лише у вівторок ввечері. Після чого, Роман Сущенко особисто уклав з відомим адвокатом угоду про захист.

 

30 вересня у Москві було затримано спеціального кореспондента агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка. Пізніше суд заарештував його на два місяці.

 

ФСБ вважає, що  журналіст Сущенко є полковником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак, в самому ГУР цю інформацію називають фейком.