Міноборони: журналіст Роман Сущенко не має жодного відношення до ГУР

17:23, 03.10.2016
Міноборони: журналіст Роман Сущенко не має жодного відношення до ГУР

Роман Сущенко не має відношення до Міноборони.

Журналіст Роман Сущенко, якого в Москві затримала ФСБ Росії, не має жодного відношення до Міністерства оборони та Збройних сил України.

А заява ФСБ Російської Федерації про приналежність українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" до підрозділу Головного управління розвідки є черговою провокацією, заявляють в українському оборонному відомстві.

"Хоча Роман Сущенко не має ніякого відношення до Міністерства оборони і Збройних сил України, оборонне відомство підтримує вимоги всього цивілізованого громадянського суспільства щодо негайного звільнення безпідставно затриманого українського громадянина", - сказано в заяві Міноборони України, оприлюдненому в понеділок.

Це вже не перші спроби "російських спецслужб виправдати свої злочинні дії під час затримання українських громадян перед вигадками про неіснуючі диверсантів і шпигунів", відзначають в Міноборони.

ФСБ Росії вважає Романа Сущенка кадровим офіцером ГУР Міноборони України у званні полковника. Журналіста звинувачують у шпигунстві. Офіційний Київ вимагає від Москви негайно звільнити спецкора «Укрінформу».

Як повідомляла "УМ", свої матеріали Роман часто публікував під псевдонімом Рон Височанський.