Тайсон Ф'юрі покинув бокс, втікаючи від бою з Кличком

16:55, 03.10.2016
Тайсон Ф'юрі покинув бокс, втікаючи від бою з Кличком

Тайсон Ф'юрі вирішив терміново закінчувати кар'єру. (@TYSONMONTANA)

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBO в суперважкій вазі, заявив про завершення кар'єри.

Про це він написав у Twitter, не добираючи цензурних слів.

“Бокс - це найсумніше з того, у чому я колись брав участь. Я найкращий, хай йому грець, і я завершую кар’єру. Щасливих днів”, - приблизно це написав Ф'юрі, якщо відділити суть від лайки.

Як повідомляла "УМ", Тайсон Ф'юрі повинен був 29 жовтня захищати чемпіонські пояси в поєдинку проти Володимира Кличка. Однак за місяць до бою він скасував поєдинок, не вказавши причини. 
 

Глава Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) повідомив, що у Ф'юрі можуть відібрати пояс, якщо він не доведе медичну обґрунтованість перенесення бою з українцем Володимиром Кличком.

Також Ф'юрі може бути дискваліфікований на чотири роки через систематичні відмови проходити допінг-тести. 30 вересня видання Independent з посиланням на ESPN повідомило, що в допінг-пробі Ф'юрі знайшли кокаїн.

При цьому Володимир Кличко в будь-якому випадку буде битися навіть без Ф'юрі - він зарезервував арену в Гамбурзі на 10 грудня.