Владислав Каськів відкупився за 600 тис. доларів від в’язниці у Панамі

11:29, 03.10.2016
Владислав Каськів відкупився за 600 тис. доларів від в’язниці у Панамі

Владислав Каськів.

Колишній керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, затриманий в Панамі, вніс заставу в розмірі 600 тисяч доларів і був звільнений.

 

Про це повідомив заступник Генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook  в понеділок.

 

«Каськів таки вніс заставу та вийшов з в'язниці. Двічі на тиждень він зобов'язаний відмічатися в поліцейському відділку, а його пересування обмежене містом Панама. Це триватиме певний час поки панамська влада (непідконтрольніа московському режиму і геть не бананова, як це спочатку уявляв Каськів) не завершить процедуру екстрадиційноі перевірки», - написав пан Єнін.

 

На думку заступника Генпрокурора, сума застави в розмірі 600 тис. доларів, яку вніс Каськів, це «чергове свідчення корумпованості чиновника, який усіляко відтягує спілкування з представниками українського слідства».

 

В інтерв’ю агенству «Українські новини» Євген Єнін додав, що слідчі визначаться, чи вимагати арешту майна, або внесення застережень щодо можливості відчуження того чи іншого майна Каськіва в Панамі лише після того, як буде уточнено  весь перелік рухомого чи нерухомого майна, яке знаходиться у його власності, або у власності пов'язаних з ним людей на території Панами.

 

«Це непросте питання. Якщо ми намагаємося щось заарештувати, то ми повинні розуміти, що всі витрати, пов'язані з цим, будуть покладені на нашу державу. Потрібно зробити все мудро, щоб уникнути зайвого навантаження на український бюджет»,- сказав пан Єнін.

 

За його словами, у панамської сторони є півроку для розгляду клопотання про надання Каськіву політичного притулку. Водночас, Генпрокуратура навмисне не намагається розголошувати це запитання, щоб українську владу не звинувачували у спробах тиску на владу Панами.

 

Як повідомляла «УМ», у серпні 2016 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Владислава Каськіва. Його підозрюють у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках в розмірі 7,5 млн. гривень.

 

У серпні 2016 року Каськіва вже затримували в Панамі. Пізніше Каськів намагався втекти з Панами на Кубу.