Австралія пообіцяла до кінця року назвати імена винних у трагедії Боїнга MH17

10:17, 02.10.2016
Австралія пообіцяла до кінця року назвати імена винних у трагедії Боїнга MH17

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп пообіцяла назвати імена відповідальних за збиття літака Boeingрейсу MH17 або наприкінці поточного, або на початку наступного року. Із 298 людей, які були на борту й загинули, 27 – австралійці.

 

"До кінця цього року, чи, можливо, на початку наступного року список тих, кого слід притягнути до відповідальності, буде підтверджений, після чого їм мають висунути обвинувачення", - заявила Бішоп.

 

Бішоп наголосила, що суд має відбуватися під егідою ООН. Проте вона переконана, що Росія, як постійний член Ради безпеки ООН, накладе вето на будь-які спроби організувати цей судовий процес.


Також розглядаються варіанти створення міжнародного трибуналу та ведення судового процесу в Нідерландах. Винні у збитті Boeing, яке призвело до загибелі усіх 298 осіб, що перебували на його борту, можуть предстати перед міжнародним трибуналом, як це було у справі про вибух літака американської авіакомпанії Pan American над шотландським містом Локербі у 1988 році.



Як повідомляла ”УМ”, міжнародна слідча група із розслідування катастрофи літака "Боїнг" МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер збили ракетою, випущеною із "Бука", доставленого з території Росії.