Бійці у Львові зривають сесію міськради через землю

11:48, 29.09.2016
Бійці у Львові зривають сесію міськради через землю

Учасники АТО заблокували роботу сесії.

Учасники бойових дій заблокували роботу сесії Львівської міськради через земельне питання у четвер вранці.

Ветерани АТО уже два тижні живуть у наметах під стінами львівської Ратуші, але їхні депутати так і не дослухалися до їхніх вимог: негайно вирішення питання щодо виділення землі для бійців.

 

Про це повідомляє ІА ZIK.

 

Виступаючи перед депутатами, учасник бойових дій Сергій Дячишин заявив, що учасників АТО вводять в оману. За його словами, ухвала «Про захист інтересів учасників АТО, вихідців зі Львова», яка передбачає виділення 48 га землі учасникам АТО між Рясним і селом Білогорща, нікчемна.

 

«Ця ухвала – нікчемна. 90% документа – це пукалки», – заявив боєць і «наполегливо попросив» депутатів взяти перерву для опрацювання документа.

 

«Сесії не буде допоки перший учасник бойових дій не отримає землі. Нам це набридло. І ми будемо стояти», – наголосив пан Дячишин.

 

Він також нагадав про ще одну земельну ділянку, де зводять житло для учасників АТО: «Скільки можна чекати? Ми два роки маринувалися. Нам це починає набридати».

 

За словами юриста ГО «Розвиток громади», в ухвалі проект «Про захист інтересів учасників АТО, вихідців зі Львова» передбачений механізм передачі ділянки Львову, а як землю отримають бійці АТО, не прописано.

 

«Де вказано, що земельну ділянку передадуть у власність учасникам АТО? Скільки триватиме процедура передачі ділянок бійцям? Де передбачений механізм передачі землі учасникам АТО?», - цікавляться у депутатів ветерани.

 

Бійці АТО також погрожують винести депутатів Львівської міськради із сесійної зали разом із стільцями, якщо вони не приймуть рішень щодо оголошення Дня жалоби, коли у місті ховають загиблого бійця АТО.

 

Учасник АТО Тарас Личко нагадав, що в середу у Львові перепоховали 19-річного захисника України. Але жодного міського депутата і представника міськради на похороні не було. 

 

Наразі в роботі сесії оголошено перерву.