Українська діаспора зможе працювати з Кабміном

18:00, 27.09.2016

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав Меморандум про співпрацю між Світовим конгресом українців та Кабміном.

 

Як повідомляє прес-служба Кабміну, Гройсман провів зустріч з президентом СКУ Євгеном Чолієм, привітавши його із 75-річним ювілеєм Конгресу.

 

"Світовий Конгрес Українців відіграє важливу роль для підтримки України, для підтримки змін і реформ і відстоюванні правди і справедливості за межами нашої країни, на міжнародній арені", - заявив Володимир Гройсман на початку зустрічі.

 

Прем'єр-міністр подякував Світовому Конгресу Українців за допомогу Україні та активну позицію щодо відстоювання її інтересів, зокрема у контексті боротьби з російською дезінформацією за кордоном.

 

"Незважаючи не те, що ви знаходитеся далеко, але ви завжди з Україною і за Україну", - зазначив він.

 

У свою чергу, Уряд готовий поглиблювати двосторонню співпрацю та відданий проведенню змін у країні, запевнив Володимир Гройсман. "Наша взаємодія буде допомагати об'єднувати зусилля у цій справі", - зазначив він.

 

Довідка

 

Світовий Конґрес Українців (СКУ) (англ. Ukrainian World Congress) — неприбуткова організація, позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями у діаспорі.

 

Організація була заснована у 1967 році в Нью-Йорку під назвою Світовий Конґрес Вільних Українців (СКВУ). У 1993 році назва була змінена на сучасну — Світовий Конґрес Українців.

 

Членами СКУ є крайові громадські надбудови, що представляють інтереси понад 20 мільйонів українців у діаспорі. Серед членів СКУ — УККА (США), КУК (Канада), Координаційний Осередок Українських громадських центральних установ (Європа), Союз Українських Організацій в Австралії, Українська центральна репрезентація Аргентини і Координаційний комітет українських організацій Бразилії всього понад 150 організацій із 33 країн. СКУ підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. У праці СКУ і його Секретаріату беруть активну участь представники українських церков, світового об'єднання жінок (СФУЖО) та молодіжних і студентських (ЦЕСУС) організацій.