Дніпро прощатиметься з загиблими поліцейськими в театрі Горького

08:23, 26.09.2016
Дніпро прощатиметься з загиблими поліцейськими в театрі Горького

Дніпро в жалобі за поліцейськими. (Фото Радіо Свобода.)

26 вересня у Дніпрі оголошено днем жалоби за поліцейськими, які напередодні загинули в перестрілці коло автовокзалу.

Церемонія прощання з загиблими в перестрілці патрульними почнеться в понеділок у театрі імені Горького о 12:00.

А вже в неділю під стінами управління Національної поліції в Дніпрі організували імпровізовану стіну пам’яті за загиблими патрульними.

Біля фотографій загиблих 36-річної Ольги Макаренко та 27-річного Артема Кутушева стоїть варта колег-поліцейських. Державний прапор над управлінням патрульної поліції Дніпра приспустили.

До стіни, де розміщені портрети загиблих, з вечора неділі люди несуть квіти і запалюють свічки, передає кореспондент Радіо Свобода,

Нагадаємо, напередодні правоохоронці підтвердили затримання ймовірного убивці поліцейських у Дніпрі.

У поліції підозрюють в цьому злочині уродженця Тореза Донецької області, раніше судимого Олександра Пугачова.

Чоловік є колишнім бійцем батальйону «Торнадо», але з 2015 року перебуває у розшуку  й переховується від органів прокуратури.

Як повідомляла "УМ", у неділю вранці  в Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського 27-річного Артема Кутушева, а його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні кілька годин по тому.

Перебуваючи за кермом легковика, чоловік у неділю вранці порушив правила дорожнього руху і почав чинити опір працівникам поліції, які його зупинили.

Потім він здійснив декілька пострілів у правоохоронців і зник з місця події. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра. Очікується, що невдовзі йому буде оголошено про підозру.


При цьому сам Олександр Пугачов відхрещується від убивства поліцейських.