Хатія Деконоїдзе закликала українців підтримати поліцію

07:31, 26.09.2016

Керівник Національної поліції України Хатія Деконоїдзе закликала українців підтримувати поліцію і поліцейських, оскільки вони щодня ризикують життям, захищаючи правопорядок. 

Про це вона сказала на бифінгу після вбивства двох поліцейських коло автовокзалу в Дніпрі.

"Мої дорогі українці, мої дорогі мешканці Дніпра. Підтримуйте поліцейських. Кожен день вони ризикують життям, щоб захищати правопорядок, це дуже важливо. Це важливо, тому що вони повинні відчути, що вони реально гідні бути поліцією і це почуття повинно виходити від вас" , - сказала керівник Нацполіціі.

За її словами, кожна людина в Україні повинна відчути, наскільки професія поліцейського дуже важлива і наскільки хлопці щодня ризикують своїм життям. "Ми повинні в них повірити, обов'язково. І повірити так, щоб вони теж повірили, що за ними стоїть велика сила нашої держави і нашого суспільства ", - сказала Деканоїдзе.  


При цьому Деканоїдзе запевнила, що Національна поліція зробить все для того, щоб діти загиблих патрульних ніколи ні від кого не залежали. У вбитого патрульного Артема Кутушева залишилася трирічна дочка, у його напарниці - двоє хлопців 9 та 12 років.

Як повідомляла "УМ", у неділю вранці  в Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського 27-річного Артема Кутушева, а його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні кілька годин по тому.

У вбивстві поліцейських підозрюють екс-бійця "Торнадо" Олександра Пугачова.