Суддю Олексія Галагана виправдали за п’яне водіння

13:51, 23.09.2016
Суддю Олексія Галагана виправдали за п’яне водіння

Суддя Ткаченко виправдовує суддю Галагана.

Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення попередньої інстанції і визнав невинним суддю Кіровського районного суду міста Кропивницький Олексія Галагана у п’ятницю. Тобто відтепер Галаган може хизуватися, що не винен у кермуванні автівкою п’яним та у непокорі поліції.

 

Про це повідомила журналіст Олена Бринза на своїй сторінці у Facebook.

 

«Суддя Апеляційного суду Людмила Ткаченко своїм рішенням наче промовила: «Їздіть братія і сестри із судів, прокуратури та інших погонних установ п'яними, утікайте від отих нашудобрусистемупризванихруйнувати нових патрульних-поганців! Не бійтеся! Бо через нерозбірливий почерк в протоколах та відсутність ім'я та по-батькові лікаря в експертизі ніфіга вас не притянуть до відповідальності! Занавєс!», - написала Олена Бринза. 

 

Нагадаємо, що 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кропивницького  затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського райсуду міста. Перед цим суддя тікав від патруля на джипі. Пізніше суддя Галаган заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури.

 

За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

 

Утім, 2 вересня суд першої інстанції визнав Галагана винним у тому, що він п’яним пересувався на авто по Кропивницькому, а коли його зупинив поліцейський патруль він ще й чинив непокору правоохоронцям. Галаган мав сплатити штраф 3,5 тисячі гривень.

 

Зокрема, Олексія Галагана визнали винним за частиною 1 статті 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та статті 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».