Університети Львова, Києва і Харкова потрапили у світовий рейтинг найкращих вузів

09:33, 23.09.2016
Університети Львова, Києва і Харкова потрапили у світовий рейтинг найкращих вузів

Львівська політехніка очолює список українських університетів у ТОП-980.

Чотири українських вузи – Національний університет «Львівська політехніка», НТУ «Київський політехнічний інститут», Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний уніерситет імені В. Каразіна потрапили у світовий рейтинг Times Higher Education World University Rankings 2016-2017.

 

Йдеться про рейтинг 980-ти кращих вищих навчальних закладів світу, оприлюднений Times.

 

У цьому ТОП-980 чотири українські університети Львова (1 ВНЗ), Києва (2) і Харкова (1) опинилися на позиції 801+.

 

 

«Українські ВНЗ потрапляють в Таймс вдруге. Проте обидва рази це відбувається завдяки розширенню самого заліку. Минулого року залік розширили з топ-400 до топ-800, а цього року з топ-800 до топ-1000», – прокоментував виконавчий директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

 

Перше місце у рейтингу посів Оксфордський університет, одразу за ним розмістився Каліфорнійський технологічний, трійку лідерів замикає Стенфорд.

 

У десятку також увійшли Кембридж, Гарвардський та Прінстонський університети. У перелік провідних вишів Великої Британії  та США «втрутився» Швейцарський федеральний технологічний інститут Цюриха.

 

Зазначимо, що The Times Higher Education World University Rankings 2016-2017 є одним із найбільших світових рейтингів. Це єдиний перелік вишів, який спирається на основні їхні завдання – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

 

Топ-виші обирали відповідно до 13-ти показників, щоб мати довіру з-поміж студентів, викладачів та урядів різних країн. Підрахунок рейтингу 2016-2017 року проводила незалежна аудиторська компанія  PricewaterhouseCoopers (PwC).