У Борисполі зустрічають паралімпійців як героїв (фото)

09:01, 22.09.2016
У Борисполі зустрічають паралімпійців як героїв (фото)

(Фото Віталія Носача.)

Перша група паралімпійців повернулася в Україну з Ріо-де-Жанейро в ніч на четвер. В аеропорту їх зустрічали, як справжніх героїв, неодноразово вигукуючи на адресу тріумфаторів гасло «Слава Україні!». Тоді як спортсмени присвятили свою перемогу воїнам АТО.

 

Зауважимо, що друга група паралімпійців прибуде в Україну в четвер, близько 15:00, а третя – в ніч на п’ятницю.

 

«Ви найкращі», «Ваша перемога - гордість України» - такі пими написами на плакатах, а ще квітами і усмішками зустріли декылька сотень людей українських спортсменів.  

 

 

У свою чергу, паралімпійці присвятили свою перемогу в Ріо воїнам АТО, які захищають зараз суверенітет України на сході і дехто з них повертаються додому з інвалідністю.

 

 

Міністр спорту України Ігор Жданов, під час зустрічі спортсменів, запевнив, що у 2018 році премії для паралімпійців будуть на такому ж рівні, як і для спортсменів олімпійської збірної.

 

Президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич зі свого боку звернувся до української влади із закликом вирішити проблеми тих, хто має обмежені можливості і забезпечити їм належний рівень життя. Він зазначив, що Ігри в Ріо довели, що ці люди можуть перемагати.

 

 

Нагадаємо, що українські паралімпійці завоювали 117 (41-37-39) медалей на Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. У загальнокомандному заліку збірна України посіла третє місце. Це найкращий результат паралімпійської збірної України за роки незалежності.