У Львові розпочався Форум Видавців

14:11, 15.09.2016
У Львові розпочався Форум Видавців

(Фото: прес-служба Форум Видавців / Yaroslav Stanchak/ Фотоагентство LUFA)

У Львові розпочався 23-й Форум Видавців. Фокусна тема цьогорічного Форуму – межі кордонів. На вибір теми вплинула як війна в Україні, так і геополітична ситуація у світі загалом.

 

Зірковим гостем Форуму стане Фредерік Беґбедер, один із найпопулярніших сучасних письменників Франції. Він проведе зустріч з читачами 17 вересня у Палаці мистецтв (щоправда, реєстрація через велику кількість охочих вже завершена)Беґбедер також обіцяв зіграти dj set на вечірці BO-BO (bohemian bourgeois).

 

Популярний письменник і поет Сергій Жадан стане одним з найактивніших гостей Форуму видавців. За 4 дні книжкового ярмарку він візьме участь у понад 10 заходах: презентаціях, читаннях, дискусіях, перформансі.

 

На Форумі буде також один з найпопулярніших польських письменників Януш Леон Вишенський, який проведе кілька публічних інтерв'ю та презентацій своїх романів "Бікіні" та "Навіщо потрібні чоловіки?".

Для любителів подорожей паралельно проходитиме "Мандри. Форум" від інтернет-видання Ukraїner, де відомі мандрівники і блогери поділяться досвідом своїх подорожей. 17 вересня ужгородський письменник Банди Шолтес розповість про фріків Європи. Мандрівник з Харкова Максим Заселян розповість, як подорожувати за  копійки у США та об’їхати Ісландію на велосипеді. В сотанній день Форуму 18 вересня полльський журналіст Зємовіт Щерек розповість про свої репортажі з України "Прийде Мордор і нас з'їсть" і "Татуаж з тризубом".

 

 

 

 

Окрім традиційного книжкового ярмарку та вручення премії «Найкраща книга Форуму 2016», також відбудеться Львівський міжнародний літературний фестиваль.

 

Спеціальними гостями Форуму видавців будуть: письменник-репортажист, Карл-Маркус Ґаус (Австрія), номінант на Нобелівську премію з літератури Ілля Камінський (США), журналіст і громадський діяч Адам Міхнік (Польща), письменник Срджан Срдич (Сербія), письменник і журналіст Зємовіт Щерек (Польща), американський публіцист та журналіст, експерт з питань Росії та Радянського Союзу Девід Саттер (США), відомий репортажист та письменник Вітольд Шабловський (Польща), Аль Аґамі (Уганда-Данія), поет, репер, перформер, а окрім цього, принц Уганди у вигнанні.

 

 

Програма Форуму передбачає не тільки зустрічі з улюбленими авторами, а й багато цікавих акцій. У суботу 17 вересня відбудеться "Ніч поезії і музики non-stop",  - "поєднання найкращої поезії від іноземних та українських учасників Літературного фестивалю з прогресивною музикою відомих українських гуртів". Вірші читатимуть Сергій Жадан, Артем Полежака, Тарас Малкович. У музичній програмі виступлять: «Жадан і Собаки», «Zapaska», «Мантри Керуака» (екс «Оркестр Че»), «Хамерман Знищує Віруси», спецпроект Жадан-Каданов-Турчик. Квиток коштує 100 гривень, на вході - 150.

 

Серед новинок Форуму, на які найбільше чекають читачі: "І тим, що у гробах"Андрія Бондара, роман «Помирана» Тараса Антиповича, роман «Цензор снів» Юрія Винничука, "Я, Малала" книжка Малали Юсуфзай, написана у співавторстві з американською журналісткою Крістіною Лем, збірка Сергія Жадана"Тамплієри", збіркка есе, колонок і спогадів Оксани Забужко "І знов я влізаю в танк...", книжка "Перехожі" Богдана Логвиненка.

 

Безкоштовно Форум зможуть відвідати люди з обмеженими можливостями, учасники АТО, переселенці, діти-сироти, багатодітні родини, діти до 14 років та пенсіонери.

 

 

Вперше на форумі працює окремий майданчик з літературою для незрячих, надрукованою шрифтом Брайля.