Втікача-губернатора Максима Мельничука знайдуть і допитають

15:32, 10.09.2016
Втікача-губернатора Максима Мельничука знайдуть і допитають

Аліна Мельничук (ліворуч) каже, що не знає де її чоловік (в центрі).

Звільнений Президентом з посади голови Київської облдержадміністрації Максим Мельничук втік під час затримання посередника у хабарництвіу п’ятницю. Правоохоронці можуть оголосити його в розшук.

 

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у суботу.

 

«Рішення про ступінь його (Мельничука – Ред.) причетності і, відповідно, вжиття заходів з розшуку, буде ухвалено за фактом аналізу проведених обшуків та оперативних матеріалів судом. Розшук не виключений», - каже пан Аваков.

 

Міністр зазначив, що Мельничук утік в момент затримання посередника у хабарництві. Поки що слідство не має інформації про його місцеперебування.

 

Водночас радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у слідчих Генпрокуратури ще будуть питання до екс-очільника Київської обласної адміністрації Максима Мельничука».

 

«Що стосується місцезнаходження Мельничука, я думаю, що найближчим часом ми його знайдемо і допитаємо. Генпрокурор Луценко вважає, що питання до нього будуть. Бо він знав про цей хабар, знав, що його будуть вимагати», - сказав Антон Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

 

Депутат Геращенко також навів нові подробиці корупційного скандалу, пов’язаного з Мельничуком.

 

«Гроші з колишньої співробітниці Київської обласної адміністрації вимагалися за те, що вона переходила на роботу в податкову службу. Ось такі були тісні стосунки в Київській обладміністрації при губернаторі Мельничуку», - сказав депутат.

 

За словами пана Геращенка, обшуки в будинку Мельничука проводились на підставі рішення суду, «бо є таке поняття, як необхідність розшукати інформацію, документи, цінності».

 

Нагадаємо, що 9 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання слідчими Нацполіції і ГПУ заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка під час отримання хабара від підлеглої – 200 тис. грн.

 

Керівництво облдержадміністрації запідозрило начальника Департаменту АПК Київщини в отриманні відкату і почало вимагати в неї частину грошей, погрожуючи звільненням. Коли ж, жінка вирішила звільнитися і перейти на іншу роботу, від неї почали вимагати гроші за нейтральний запис у трудовій. Інакше обіцяли звільнити «за статтею».

 

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що слідство вивчає роль у цьому злочині губернатора Мельничука, який кілька днів тому написав заяву про відставку. Президент Порошенко звільнив Мельничука лише після його втечі.

 

Наразі невідомо, де перебуває колишній губернатор Київщини. Його дружина Аліна Мельничук в суботу вранці написала заяву до поліції про його зникнення.