На Тернопільщині перевіряють ветерана АТО, який стріляв по дітях (відео)

09:26, 09.09.2016
На Тернопільщині перевіряють ветерана АТО, який стріляв по дітях (відео)

Слідчі поліції Тернопільщини перевіряють вихователя дитячого табору за фактом катувань, застосованих до дітей, серед яких були і вихованці з Маріуполя.

 

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

 

Правоохоронці зазначають, що 5 вересня було відкрито кримінальне провадження за фактом дій вихователя, які були зняті на відеокамеру і оприлюдненні в мережі Інтернет.

 

На відео видно, як вихователь погрожуючи страйкбольною зброєю, змушує одного з хлопчиків займатися фізкультурою – активно присідати. Якщо вихователю здавалося, що хлопчик не вельми жваво виконує вправу, він стріляв у нього пластиковими кулями.

 

«У ході перевірки стало відомо, що табір організував для дітей учасників АТО один з благодійних фондів Тернополя. На посаду ви хователя запросили львівянина, який свого часу воював у складі одного з добровольчих батальйонів на Донбасі. З 25 липня по 15 серпня у таборі відпочивало понад 60 дітей з Маріуполя, а також з Тернопільщини і Хотина», - йдеться у повідомленні поліції.

 

Правоохоронці з’ясували особу стрільця. У свою чергу, 32-річний львівянин вже зізнався у скоєному правопорушенні. Але при цьому, вихователь стверджує, що проводив заняття за спеціально затвердженою програмою.

 

Наразі слідчі продовжують опитувати свідків. Якщо буде доведено факт катувань, ветерану АТО загрожує позбавлення волі терміном від двох до п’яти років.