Суд зняв Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку

15:02, 08.09.2016
Суд зняв Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку

Апеляційний суд Києва у серпні зняв Юрія Іванющенка, відомого як Юра Єнакієвський, із міжнародного розшуку. Про це заявив нардеп Сергій Лещенко на брифінгу в Верховній Раді.
 
 
"22 серпня Палата в кримінальних справах апеляційного суду Києва зняла Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку. Вкотре. На сьогоднішній день ця особа може знову вільно пересуватися світом", – зазначив Лещенко.
 
 
За словами депутата, це сталося після того, як судді винесли рішення на скаргу Юри Єнакієвського, який оскаржував попереднє рішення першої інстанції Печерського суду, аби його затримали й доставили до суду для обрання запобіжного заходу.
 
 
"Вкотре Юра Єнакієвський, який є найбільш одіозним і підступним соратником Януковича, знову користується свободою пересування по всьому світу", – обурився він.
 
Постанова була прийнята колегією суддей на чолі з Олегом Присяжнюком.
 
 
Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня відмінив розшук Іванющенка. Через декілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка у розшук.
 
Іванющенко знаходився в розшуку з початку 2015 року відповідно до рішення Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).
 
27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва закрив кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарський франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.