Суддя Юлія Зарицька повернула Миколі Азарову пенсію в Україні

11:45, 08.09.2016
Суддя Юлія Зарицька повернула Миколі Азарову пенсію в Україні

Суддя Юлія Зарицька.

Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд України відновити нарахування і виплату пенсії колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову. Пенсійний фонд вже подав апеляційну скаргу на це рішення суду першої інстанції, ухвалене суддею Юлією Зарицькою.

 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook  у четвер.

 

«Ну ось, поки всі жваво обговорюють початок політичного сезону з усім тим брудом, що виливається за останні дні, за «кулісами подій» повільно, але послідовно відбуваються ну явно «контреволюційні дії»! «Колишні» підняли голову і за допомогою окремих судів перейшли у наступ. Доповідаю громаді: Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії Миколі Азарову», - написав пан Розенко.

 

 

За його словами, Пенсійний фонд уже подав апеляцію на рішення судді Зарицької до Київського апеляційного суду. Відтак, Павло Розенко просить громадськість та ЗМІ взяти під особливий контроль судові засідання у цій справі.

 

Віце-прем'єр додає: «Я категорично проти таких рішень! Позиція залишається незмінною: колишні очільники режиму Януковича не будуть отримувати пенсійні виплати від нашої держави.»

 

Пан Розенко нагадає, що Пенсійний фонд припинив нараховувати і виплачувати пенсію Азарову ще на початку 2015 року. Відтак, він риторично запитує: «Чекаємо аналогічного рішення українських судів по Януковичу та Пшонці?».

 

Нагадаємо, що раніше Печерський райсуд Києва заарештував пенсії на поточних рахунках в Ощадбанку колишнього президента Віктора Януковича і колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

 

4 лютого 2016 року Апеляційний суд Києва виніс рішення про розблокування пенсійного рахунку.

 

У березні 2016 року Павло Розенко заявляв, що пенсія екс-прем'єра Миколі Азарову не нараховується і виплачуватися не буде.