В Умані злодій хотів обікрасти кабінет прокурора

11:40, 07.09.2016

В Уманській прокуратурі, що на Черкащині, вночі спіймали злодія. Він сидів під столом у кабінеті районного прокурора.

 

А забрався на другий поверх чоловік по гратах. Віджав вікно і  заліз до приміщення о 3 годині ночі.

 

І доки за сигналом тривоги їхала  група реагування Уманського міжрайонного відділу Управління поліції охорони Черкаської області, злодій зумів відкрити сейф прокурора. Тальки не встиг утекти. Тож з переляку упав під стіл.

 

Поліцейські застали у кабінеті  розкидані на підлозі папери.

 

«Злодій пояснив, що бачив по телевізору, що прокурори зберігають у сейфах цінні речі, тому й забрався до кабінету, аби їх знайти. Причому, приніс із собою для тих цінностей дві порожні сумки», – розповідає «Україні молодій» прес-секретар Уманської прокуратури Вікторія Бурлака.

 

За словами  працівників прокуратури, до походу за цінностями зловмисник  готувався за усіма правилами жанру. Він  одягнувся у чорний спецодяг, припас у нього медичну маску та сумку з цілим арсеналом злодійського знаряддя. Там були відмички, викрутки, пристрій для різання пластику і  навіть змінний чистий одяг. Тільки чомусь не врахував, що спрацює сигналізація.

 

Нічним ходаком за прокурорськими цінностями виявився 40-річний житель Уманського району. За його плечима – чималий злодійський «стаж».  Він судимий за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України –крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, що завдала значної шкоди потерпілому. За цією ж статтею поліція міста взялася розслідувати й нові походеньки грабіжника.

 

Для проведення слідчих дій зловмисника передано працівникам Уманського відділу Національної поліції в Черкаській області, а досудове розслідування взято на контроль місцевою прокуратурою.