Прокуратура Криму відкрила провадження через незаконне поміщення до психлікарні Ільмі Умерова

21:22, 06.09.2016
Прокуратура Криму відкрила провадження через незаконне поміщення до психлікарні Ільмі Умерова

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальні провадження за фактом незаконних дій окупаційних "силовиків" Криму щодо заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, зокрема направлення його на примусову психіатричну експертизу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

 

Прокуратура звернула увагу на те, що протиправне рішення виніс незаконно створений "Київський райсуд Сімферополя".

 

"Зазначена постанова винесена суддею, яка розуміючи, що територія півострова Крим є територією України, на яку згідно з законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" поширюється дія Конституції та законів України, погодилася на призначення себе в незаконно утворений Київський районний суд Сімферополя АР Крим, і будучи головуючою у судовому засіданні, самовільно привласнивши владні повноваження, ухвалила рішення про протиправне направлення в психіатричний заклад для проведення нібито стаціонарної судово-психіатричної експертизи Ільмі Умерова", - підкреслили в прокуратурі.

 

Прокуратура розпочала розслідування і відкрила два кримінальних провадження за ознаками ч. 1 ст. 151 (незаконне поміщення в психіатричний заклад) і ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень) Кримінального кодексу України.

 

Статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох і чотирьох років.