В Одесі затримали скандально відомого зампрокурора Білого

10:03, 02.09.2016

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури Одеської області затримали скандально відомого заступника прокурора Суворовського району Одеси Валерія Білого за вимогу неправомірної вигоди. Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Це саме той прокурор, якого два місяці тому я запитував про джерела купівлі дорогої іномарки. Потім він придумував різні небилиці, просився в декрет. Але поганих звичок не кинув. На тій самій машині приїхав вимагати знижку в 76 тис. для зв'язаної з ним фірми. Тут його і взяли", - повідомив генпрокурор.

 

Як уточняють правоохоронці, під "неправомірною вигодою" в даному випадку  мається на увазі не конкретна грошова сума, а земельні ділянки.

 

Нагадаємо, 17 червня Луценко під час робочої поїздки до Одеської області проінспектував роботу місцевої прокуратури №4 Суворовського району міста. Під час перевірки він обурився невідповідністю способу життя прокурорів їх доходам. Генпрокурор та поцікавився у керівника прокуратури обставинами і ціною придбаного автомобіля Toyota Avalon, вартість якого не відповідає офіційній зарплаті прокурора. За словами Луценка, на зарплату пересічного прокурора практично неможливо придбати таке авто. 

 

Генпрокурор запропонував Білому подати нову декларацію про доходи, де вказана машина і її вартість, або "завтра ж звільнитися".

 

Щоб уникнути звільнення після конфлікту з Луценком через свою іномарку, заступник прокурора взяв декретну відпустку. Крім автівки, він "забув" зазначити у декларації квартиру своєї дружини.

 

Відомо, що саме Білий з невідомих причин відмовився підписувати клопотання про обрання запобіжного заходу грузинському злодію Аміру Карапетовичу, в результаті чого поліції довелося відпустити зловмисника. Грузина затримали 27 серпня, раніше він притягувався до відповідальності за скоєння ряду квартирних крадіжок. Під час затримання у нього було виявлено пістолет Zoraki, перероблений для стрільби бойовими патронами.