Колишній мер Торецька Слєпцов сидітиме за гратами ще два місяці

21:54, 01.09.2016
Бахмутський апеляційний суд Донецької області залишив під вартою колишнього мера Торецька Володимира Слєпцова, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі в терористичній організації. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.
 
Суд прийняв рішення продовжити утримання під вартою Слєпцову, враховуючи його поїздки на непідконтрольну українському уряду територію. Остання така поїздка Слєпцова відбулася 23 червня цього року - він перетнув контрольно-пропускний пункт "Чонгар" на кордоні з анексованим Росією Кримом.
 
Під час судового процесу адвокат Володимира Слєпцова намагалася переконати суд змінити запобіжний захід підозрюваному на більш м'який. Для цього вона зачитала характеристику екс-мера.
 
"Адвокатами була надана "золота" характеристика та робочі якості мера Слєпцова. При цьому, ніяк не вказано, ніде не заявлено про те, що днями було засідання депутатського корпусу Торецька, на якому 24депутата з 30 проголосували про недовіру цьому меру", - прокоментував громадський активіст Володимир Єлець.
 
Нагадаємо, Слєпцов був узятий під варту 18 серпня поточного року.
 
Слідство встановило, що мер організовував у Торецьку незаконний референдум щодо оголошення самостійності терористичної організації ДНР. Підозрюваний 15 квітня 2014 року головував на сесії міської ради та вніс до порядку денного питання щодо "референдуму". На цій сесії були присутні представники самопроголошеної Донецької народної республіки, які закликали визнати так звану республіку і незаконно зняли та винесли із сесійної зали української прапор.