Учасників конфлікту в Миколаєві звинуватили в хуліганстві

17:35, 01.09.2016
Двом учасникам конфлікту в центрі Миколаєва оголошено про підозру у вчиненні злочину, який кваліфікується як хуліганство та обирається запобіжний захід. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції у Миколаївській області.
 
Один із миколаївських «мажорів» - 32-річний бізнесмен родом iз села Врадіївка Геннадій Симов, а другий — 26-річний мешканець Миколаєва Артем Слободянник.
 
У поліції підозрювані ознайомилися з матеріалами кримінального провадження. За хуліганство їм загрожує обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.
 
"На розгляд суду направлені матеріали щодо обрання відносно чоловіків міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказано повідомленні.
 
Нагадаємо, в Миколаєві на розі вулиць Адмірала Макарова і Соборній молодчики на позашляховику Mercedes влаштували п'яні розбірки: побили таксиста, пошкодили його машину.
 
При цьому патрульні, які прибули на місце, затримали їх лише через деякий час. Один з поліцейських відмовився представлятися і не став пояснювати, чому дозволили нападнику сісти в машину і поїхати.
 
За фактом бездіяльності співробітників поліції розпочато службову перевірку.
 
Глава Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков заявив, що співробітники, які проявили бездіяльність під час інциденту, будуть звільнені, і він сам також готовий понести покарання.
 
Відео, яке зняли очевидці події, викликало хвилю обурення бездіяльністю поліцейських. Його переглянули вже майже 700 тисяч людей.
 
"Парочка неадекватний, які відчули себе господарями світу, поставили на вуха все місто... в присутності кількох екіпажів патрульної поліції!!! Ганьба!", - прокоментував Жуков резонансний випадок на своїй сторінці в Facebook.