Олімпійські медалісти з Києва отримали квартири, ділянки та премії

21:20, 31.08.2016
Киянам-олімпійцям, які завоювали медалі на Іграх в Ріо-де-Жанейро, і їх тренерам столична влада вручила ключі від квартир, виділила земельні ділянки та виплатила грошові премії. Церемонія привітання та вручення нагород відбулася у Київській міськдержадміністрації.
 
Житло в столиці міська влада надала бронзовому призеру з художньої гімнастики Анні Різатдіновій, срібному призеру з фехтування Олені Вороніної та Артуру Дзігазову - тренеру Жана Беленюка. У той же час, сам олімпієць, який посів друге місце в греко-римській боротьбі, отримав від чиновників земельну ділянку.
 
Українському гімнасту Олегу Верняєву, який привіз з Олімпіади «золото» і «срібло», і срібному призеру Олімпіади з сучасного п'ятиборства Павлу Тимощенко чиновники виділили по земельній ділянці.
 
Крім цього, олімпійці та їх тренера отримали грошову винагороду.
 
«За перше місце - 120 тис. Грн, за друге - 100 тис. Грн, третє - 80 тис. Грн, четверте місце - 60 тис. Грн, п'ять місце - 40 тис. Грн, шосте місце - це 20 тис. Грн. Також, кожен тренер отримає по 50% від винагороди свого підопічного », - зазначив мер Києва Віталій Кличко.
 
Також мер Києва вручив українським олімпійцям-переможцям нагороди та відзнаки Київського міського голови.
 
На Іграх-2016 Україна зайняла 31-е місце в загальнокомандному медальному заліку.
 
Українські спортсмени вибороли 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Усі медалісти отримали грошові премії від держави.
 
Всього на Іграх Україну представляли 205 спортсменів в 27 видах спорту.