"Режим тиші" на Донбасі: Кремль зняв з себе відповідальність, а бойовики погодилися з обмовкою

19:40, 31.08.2016
"Режим тиші" на Донбасі: Кремль зняв з себе відповідальність, а бойовики погодилися з обмовкою

(Росія знову зняла з себе відповідальність за бойові дії на Донбасі.)

Росія вкотре зняла з себе відповідальність за бойові дії на сході України, а бойовики погодилися припинити вогонь, якщо українській військові дотримуватимуться мінських угод. Такі відповіді отримала Україна на пропозицію оголосити "режим тиші" на Донбасі з 1 вересня.
 
Як заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмито Пєсков, російська сторона є лише "гарантом мінських домовленостей". "Дивлячись, про що говорити по Донбасу. Тут потрібно розуміти предмет переговорів. Якщо вести мову про реалізації мінських домовленостей, то ця реалізація має забезпечуватися Донбасом і Києвом. Потрібно чітко диференціювати предмет переговорів – Москва не є учасником цього конфлікту", – заявив Пєсков.
 
У той же час, так званий "омбудсмен" самопроголошеної Донецької народної республіки Дарина Морозова заявила, що терористи готові дотримуватися повного припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. "Ми повністю підтримуємо мінські угоди і ми готові на повне припинення вогню", - цитує Інтерфакс Морозову.
 
Після цих слів Морозова звинуватила Україну в тому, що вона "категорично не хоче виконувати взяті зобов'язання". "Так, сьогодні був обстріл Ясинуватої. Сподіваюся, що завтра українській стороні донесуть, що потрібно дотримуватися мінських угод", - заявила вона.
 
Нагадаємо, Німеччина і Франція підтримали ініціативу Києва про встановлення "режиму тиші" на Донбасі з 1 вересня.
 
Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає відповіді від президента Росії Володимира Путіна щодо ініціативи припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. 
 
У штабі антитерористичної операції сьогодні вже оголосили "режим тиші" з півночі 31 серпня.