На Черкащині чоловіка до смерті закусали шершні

08:07, 01.08.2016
31-річний чоловік помер по дорозі до лікарні через численні укуси шершнів. 
 
«Така біда в нашій області сталася вперше. Ми не пригадуємо нічого подібного раніше», — розповідає «Україні молодій» Олег Ткаченко, начальник відділу управління ДСНС у Черкаській області. За його словами,  молодий чоловік приїхав у село Балаклея Смілянського району із Городища.
 
У складі бригади лісорубів працював на лісоповалі в одному з лісництв. Трагедія сталася під час планової вирубки, коли бригада повалила дерево, в дуплі якого було гніздо шершнів.
 
«Шершні одразу атакували всіх присутніх на ділянці людей, проте потерпілий опинився найближче до розореного гнізда. Тож йому дісталося найбільше», — веде далі пан Олег.
 
Він каже, що робітник намагався втекти від хмари розлючених комах. Але ті жалили його упродовж кількох хвилин у голову та шию, від чого бідолашний втратив свідомість.
 
Укуси шершнів, пояснює Олег Ткаченко,  виявилися настільки масованими та отруйними, що чоловік помер в автомобілі по дорозі до медичної амбулаторії у найближчому селі.
 
Після такого трагічного випадку рятувальники закликають черкащан  бути уважними та обережними при проведенні робіт у лісі, в садку чи на городі. Вони наголошують: особливо треба пильнувати при збиранні ягід та фруктів, під час приготування консервації. Бо шершні літають там, де в повітрі велика концентрація цукру.
 
«Однак зіткнутися з цими комахами можна де завгодно, адже вони мешкають у лісах, у дерев’яних спорудах, бджолиних вуликах та дуплах дерев. Шершні особливо агресивні наприкінці літа та восени, оскільки заготівля та збереження зібраного меду — основа подальшого виживання усього рою», — пояснюють у прес-службі управління ДСНС у Черкаській області.