Росія заблокувала проведення зустрічі у "нормандському форматі" на саміті G20

11:06, 31.08.2016
Росія заблокувала проведення зустрічі у "нормандському форматі" на саміті G20

Росія заблокувала проведення зустрічі з лідерами Німеччини і Франції у "нормандському форматі" на полях саміту G20 у Китаї.

 

Помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що лідери країн провудуть окремі зустрічі. Зокрема, зустріч президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Франсуа Олландом пройде в Китаї 4 вересня, а з канцлером Німеччини Ангелою Меркель — в середині дня 5 вересня, повідомляє РИА Новости. Головною темою цих зустрічей буде Україна.

 

Ушаков заявив, що Росія після подій у Криму повністю відмовилися розглядати перспективу зустрічі в "нормандському форматі" за участю президента України Петра Порошенка.

 

"Україна не є членом G20. Але Порошенко в ході одного з телефонних контактів запропонував скористатися самітом Хуанчжоу, щоб провести засідання "нормандського формату" на вищому рівні. Зустріч не була узгоджена після відомих подій у Криму. Наш президент чітко заявив про своє ставлення до можливих контактів, тобто ми відмовилися навіть розглядати таку перспективу", - сказав він.