Путін відмовляється зустрічатися з Порошенком на саміті G20

18:29, 30.08.2016
Путін відмовляється зустрічатися з Порошенком на саміті G20

Росія звинуватила Україну у нібито підготовці терактів у Криму, а потім через це відмовилась вести діалог.

Президент РФ Володимир Путін проведе в рамках саміту G20 в Китаї окремі зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомив помічник президента Юрій Ушаков.
 
"Спочатку було домовлено провести тристоронню зустріч, щоб докладно обговорити нинішню ситуацію в Україні, шлях щодо подальшої співпраці в рамках нормандського формату, мінського процесу. Але потім наші колеги вважали за краще, посилаючись на графік, провести дві двосторонні зустрічі, тобто буде проведена окрема зустріч з Олландом і окрема зустріч з канцлером Німеччини Меркель ", - зазначив Ушаков.
 
За його словами, Президент України Петро Порошенко пропонував також скористатися G20 як майданчиком для проведення переговорів в "нормандському форматі" - за участю України, Росії, Франції та Німеччини. Але після того, як Росія звинуватила Україну у підготовці диверсій на території анексованого Криму, Путін, за словами Ушакова, "відмовився навіть розглядати таку перспективу".
 
Нагадаємо, 23 серпня по телефону лідери Франції, Німеччини а Росії домовилися провести спільні переговори на G20 про ситуацію на сході України.
 
Сьогодні Олланд висловив надію на відновлення переговорів з Порошенком та Путіним щодо ситуації на сході України  у форматі нормандської четвірки.
 
Росія не виключає, що в рамках G20 Путін проведе зустріч з президентом США Бараком Обамою.
 
7 серпня Росія звинуватила Україну ро затримку диверсійної групи українських розвідників, які нібито готували теракти на території анексованого Криму. Україна назвала це звинувачення абсурдним.