СБУ провела обшук у "Новій телевізійній групі" за звинуваченням у фінансуванні сепаратизму

17:30, 30.08.2016
Працівники Служби безпеки України проводять обшук та забирають документи в офісах групи компаній "Нова телевізійна група". Про це повідомила віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна  Facebook.
 
За словами Клітної, обшуки проходять в офісах товариств з обмеженою відповідальністю "Нова телевізійна група медіа продакшн", "Рекламна телевізійна група", "ТВ-клуб медіа" в офісах, розташованих у Київі на вулиці Хрещатик, 46-Б.
 
У прес-центрі СБУ повідомили, що працівники проводять обшуки відповідно до рішення суду та відкритого кримінального провадження.
 
Як зазначила Клітна, одночасно обшуки проводять у домі одного з власників підприємств – Ігоря Давиденко, якй зараз перебуває за межами України. За словами Клітної Давиденко повідомив, що компанії звинувачуються у фінансуванні сепаратизму на території Луганської, Донецької області і анексованого Криму.
 
Сам Ігор Давиденко називає звинувачення абсурдними та нагадує, що він, його компанії та всі працівники брали активну участь у волонтерському русі: передавали обмундирування, тепловізори для Національної гвардії Івано-Франківщини і добровольчого українського корпусу "Правий сектор".
 
"Нова телевізійна група медіа продакшн", "Рекламна телевізійна група" і "ТВ-клуб медіа" є групою компаній, що займаються дистрибуцією нішевих російських телеканалів на території України.
 
Група компаній є дистрибуторами таких каналів, як "HD Кино", "Наше кино", "Индия", "Киноклуб", "Кино плюс", "Кинохит", "Комедия", "Много TV", "Любимое кино", "Новое кино", "Премьера", "Русская ночь", "Телеклуб", "Матч! Планета", "КХЛ ТВ", "Авто плюс", "Боец", "Драйв", HD Life, STV, "Вопросы и ответы", "Домашние животные", "Здоровое ТВ", "Мужское кино", "Кухня ТВ", "Охота и рыбалка", "Психология 21", "Ретро", "Совершенно секретно", "Усадьба", "Ля минор", Europa Plus TV, "Шансон ТВ".
 
Більшість із цих мовників не входять до складеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення Переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції в Україні.