Україна віддала Молдові Платона, якого звинувачують у крадіжці мільярда доларів

14:44, 30.08.2016
Затриманого в Україні бізнесмена, громадянина Молдови і Росії В'ячеслава Платона (Кобалева), який раніше був звинувачений у крадіжці 1 млрд доларів та оголошений в розшук за лінією Інтерполу, екстрадували з Києва в Молдову. Про це повідомила генеральна прокуратура Молдови на своєму сайті.
 
"Бізнесмен В'ячеслав Платон, який був арештований владою України, на прохання молдовських прокурорів, був екстрадований 29 серпня в Республіку Молдова. Відразу ж після передачі його владі, прокурори висунули йому обвинувачення", - йдеться у повідомленні.
 
30 серпня суд сектора Буюкань має оголосити своє рішення з приводу клопотання прокурорів про продовження на 30 днів терміну дії ордера на арешт Платона.
 
Нагадаємо, молдавського бізнесмена Платона підозрюють у вимаганні та відмиванні грошей у великих розмірах з "Ощадного банку Молдавії". Зокрема, бізнесмена звинувачують, в отриманні та неповерненні кредитів на суму близько 20 млн доларів.
 
Прокурори дійшли висновку що гроші, отримані Платоном обманним шляхом у вигляді кредитів, були переведені на рахунки кількох офшорних компаній для того. Пізніше частина з них використовувалася, щоб погасити кредити в молдавських банках. 
 
У липні цього року Платона, який раніше був оголошений в розшук за лінією Інтерпола, затримали в Києві. 28 липня Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт В’ячеслава Платона.