Генпрокуратура завершила розслідування у справі Олександра Лавриновича

13:53, 30.08.2016
Генпрокуратура завершила розслідування у справі Олександра Лавриновича

Генеральна прокуратура України завершила розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, його заступника й головного бухгалтера Мін’юсту України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

 
"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України", - йдеться у повідомленні.
 
 
 
Вказаних осіб підозрюють у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол. США) через безпідставну та незаконну закупівлю Мін'юстом послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США), яка була організована під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" у Європейському суді з прав людини, а фактично переслідувала мету приховування фактів порушення законодавства під час судового розгляду справи Тимошенко за ознаками розтрати майна в особливо великих розмірах.
 
 
 
Підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування та відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке вже триває.
 
 
 
 
Чиновникам Мін’юсту часів Віктора Януковича інкримінують ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.