106 затриманих на похоронах під Святогірськом відпустили зі словами "це шавки"

10:22, 30.08.2016
Поліція відпустила затриманих у Донецькій області на похороні "злодія у законі" Олексія Сальникова, відомого під псевдо "Льоха Краснодонський". У поліції стверджують, що усі затримані особи з кримінального середовища виявились "дрібного пошиву".
 
 
Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
 
"Поліція Донеччини спільно з СБУ провели спецоперацію в Святогірську. "Поважні люди" у цьому прекрасному намоленому місці вирішили поховати свого "авторитетного товариша" "Льоху Краснодонського" - у миру Олексія Сальникова, який помер від передозування 25 серпня в Чернігові", - написав Аброськін.
 
  
За словами Аброськіна, особи з кримінального середовища прибули практично з усіх областей України, зібралися для вирішення питань, пов'язаних зі злодійським життям.
 
 
Однак, з огляду на інформацію про те, що ці люди мали завдання дестабілізувати ситуацію в Україні і, зокрема, в Донецькій області, правоохоронці затримали їх для перевірки.
 
  
"У результаті спецоперації було перевірено 88 "добропорядних громадян", в основному дрібного пошиву, на кримінальному жаргоні  - "шавок", хоч і з серйозними відбутими сроками. Товариші з вищих рангів відмовилися приїжджати на "сходку" до нас в область, знаючи наш серйозний характер і ставлення до них", - зазначив Аброськін.
 
  
Він додав, що після відповідної перевірки всіх відпустили: "... жоден з" авторитетних товаришів "кримінальну поліцію Донеччини не зацікавив".
 
  
Як повідомляла "УМ", 28 серпня СБУ спільно з Нацполіцією затримала 106 осіб з числа кримінального середовища, які прибули на похорон "Льохи Краснодонського" в тому числі з Росії, Молдови та тимчасово окупованих територій.