Кличко звинуватив чиновників у навмисному відсуненні дати озвучення міста-господаря "Євробачення-2017"

18:37, 29.08.2016

Сьогодні певними чиновниками робиться все, аби не назвати місто, яке прийматиме пісенний конкурс "Євробачення-2017". Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці Facebook.

 

"У мене таке враження, що сьогодні робиться все, аби Київ не став містом-господарем, яке прийматиме пісенний конкурс. Саме тому, як на мене, вже місяць затягують з оголошенням, де саме в Україні відбудеться Євробачення-2017", - написав він.

 

При цьому Кличко зазначив: голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі "заявив, що проти Одеси як міста-претендента на проведення Євробачення в наступному році ведеться "шалена пропаганда".

 

За словами глави столиці, інтрига з названням міста-господаря "Євробачення-2017" "непристойно затягнулася" і "це викликає все більше питань".

 

Він закликав Оргкомітет з підготовки та проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 "припинити нагнітати пристрасті, а взяти і нарешті усунути політичний присмак культурної події".

 

"Зробити це можна тільки наступним чином: оприлюднити і самі критерії оцінки міст-претендентів, і, власне, відповідність цим критеріям усіх трьох міст-претендентів, – від запропонованих арен, до необхідної інфраструктури, до документів, які підтверджують готовність цих міст брати участь у фінансуванні заходів пісенного конкурсу, висновків правоохоронних органів та переліку недоліків, які мають міста-претенденти, а також результатів офіційної інспекції міст, яка відбувалася за участі представників Європейської мовної спілки", - зазначив Кличко.

 

Нагадаємо, Кабмін досі не визначився з датою озвучення місця проведення конкурсу.

 

Місто мали оголосити у четвер, 25 серпня, під час брифінгу, який в останній момент скасували.

 

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запевнив, що визначитися із цим питанням встигнуть до вересня.

 

На перемогу в конкурсі претендують Дніпро, Київ та Одеса.

 

На його переконання, саме Київ найбільше відповідає тим вимогам, які сформулювала Європейська мовна спілка щодо проведення конкурсу.

 

Євробачення-2017: Жодні ігрища не варті репутації країни

Перемогу у "Євробаченні-2016" здобула українська співачка з Криму Джамала.