Павла Шеремета пом’януть у Сквері Небесної Сотні

14:01, 28.08.2016
У неділю, 28 серпня, у сквері Небесної Сотні у Києві вшанують  пам’ять вбитого Павла Шеремета. З моменту трагічної загибелі журналіста минає 40 днів.
 
 
Про це у Facebook написала головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик.
 
 
Вона повідомила, що акція пам’яті Павла Шеремета відбудеться о 17.00.
 
 
«Час летить швидко, і Паші немає з нами вже 40 днів. Звикнути до цього неможливо, повірити складно. Рятують і змушують посміхатися спогади, яких з ним пов'язано багато. Хороших і світлих моментів, які зупиняють час…Паші немає 40 днів. Ці чотири слова не вкладаються в моїй голові. Завтра 28 серпня з 17.00 у Сквері Небесної Сотні ми згадуємо Людину, яка любила життя і солодке», - написала вона.
 
 
Севгіль Мусаєва-Боровик запрошує приходити в сквер на десерти, з дітьми, зі своїми солодощами. Також продаватимуть солодощі і лимонад. Виручені кошти підуть у благодійний фонд "Таблеточки" на лікування дітей. 
 
 
«Паша завжди любив допомагати, тому і в день його пам’яті ми допомагаємо "Таблеточкам"... Паша, для тебе ми завтра з Женею Кулебою приготуємо бізе. Ніколи раніше цього не робила, але впевнена, що ми впораємося. Тому що ти б мені теж сказав, що все вийде», – додала вона і згадала, як разом із Павлом Шереметом відвідувала своїх батьків, які переїхали з окупованого Криму до Києва і яких журналіст намагався підтримати.
 
 
Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.
 
 
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 
 
 
Як повідомляв сайт «Україна молода», вночі 28 серпня на власний день народження у своїй квартирі на Подолі був знайдений з простреленою головою російський журналіст, медіаменеджер, засновник РІА «Новий Регіон» Олександр Щетинін. Пістолет лежав під столом. Розглядається дві версії – самогубство і через професійну діяльність.