Під Львовом мешканці прилеглих до сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Раву-Руську

11:49, 26.08.2016
Під Львовом мешканці прилеглих до сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Раву-Руську

Цей виїзд зі Львова наразі заблокований.

На Львівщині близько 50 жителів сіл Грибовичі, Малехів і містечка Дубляни перекрили рух на автомобільній трасі на місто Рава-Руська на виїзді зі Львова та вимагають не відновлювати роботу Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомляє Інтерфакс.

 

Місцеві мешканці протестують проти намірів Львівської міськради відновити вивезення сміття на звалище, яке закрили після пожежі та зсуву наприкінці травня. Вони вимагають закрити звалищ та пересипати грунтом.

 

Вийти на акцію протесту людей примусили дивні, на їх думку, роботи тракторів біля території звалища. Жителі підозрюють, що міська влада Львова намагаються облаштувати нову дорогу до звалища, щоб і далі возити туди сміття. Тому учасники акції заявили, що не розійдуться до того часу, поки до них не приїде міський голова Львова і не роз'яснить ситуацію, а техніка - покине сміттєзвалище. Про це повідомив депутат Львівської міськраді Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook.

Якщо чиновники не відреагують, протестувальники погрожують перекриття трасу Київ-Чоп. "Ми перекрили Жовківську трасу. Якщо сюди не приїдуть чиновники з міської ради, ми ще підемо траси перекріваті - перекріємо Київську трасу", - заявила одна з учасниць акції протесту.

 

Як повідомляє місцева поліція, затору на трасі немає, автомобілісти об'їжджають цю ділянку по інших дорогах.

 

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі Львова біля села Грибовичі стався зсув, через що загинули троє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області та еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка", тіло якого не знайдено досі.

 

В результаті були відкриті кримінальні виробництва за фактом загибелі людей у в зв'язку зі службовою недбалістю посадових осіб "Збиранки". Трьом посадовим особам цього підприємства було оголошено підозру у службовій недбалості.

 

Екс-директор ЛКП "Збиранка", у віданні якого перебуває Грибовицьке сміттєзвалище, Богдан Горбаль 16 серпня вніс заставу в розмірі 110 тис. 240 грн і вийшов з-під варти. За його заступника Бориса Плашенко також була внесена застава на аналогічну суму.