На Філіпінах поліції здалися 600 тисяч потенційних наркоторгівців

12:27, 23.08.2016
На Філіпінах поліції здалися 600 тисяч потенційних наркоторгівців

Філіпінських наркоділерів вбивають не лише поліцейські, але й дружинники.

Майже 600 тисяч осіб, підозрюваних у наркоторгівлі, здалися владі Філіпін, щоб не бути вбитими під час антинаркотичних поліцейських рейдів.

 

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на владу Філіпін у вівторок.

 

«З початку антинаркотичної кампанії близько 600 тис. осіб, підозрюваних у торгівлі наркотиками, здалися, щоб уникнути смерті», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, що кривава антинаркотична компанія розпочалася на Філіппінах у липні 2016 року, після того, як новий президент Родріго Дутерте вступив на посаду 30 червня.

 

«Дані свідчать про швидке зростання смертельної статистики порівняно з тими, що поліція наводила минулого тижня - понад 800 загиблих після перемоги Дутерте на виборах 9 травня. Нові цифри не враховують убивства, що сталися в період між виборами і його інавгурацією 30 червня. Поліція не пояснила різке зростання смертей», - йдеться у публікації The New York Times.

 

За словами глави поліції Рональда де ла Роси, з початку кампанії в країні вбито 1,8 тисячі підозрюваних у торгівлі наркотиками, із них лише 712 - правоохоронними органами. Ще близько 1000 наркоділерів були вбиті так званими народними дружинами.

 

 

На минулому тижні президент Філіпін Родріго Роа Дутерте заявив про можливий вихід його країни з ООН через критику методів боротьби з наркоторгівлею і фактичний захист злочинців.

 

Пан Дутерте оприлюднив прізвища сотень політиків, військових, поліцейських та інших впливових людей, які можуть бути причетні до наркоторгівлі і закликав їх здатися.

 

Одразу після вступу на посаду президента Філіпін, він поклявся вбити 100 тис. чоловік, причетних до наркобізнесу.

 

«Я скину їхні трупи в Манільську затоку і риби обростатимуть жиром, поїдаючи їхні трупи. Ці сини повій знищують наших дітей. Я попереджаю, не втручайтеся у боротьбу з наркоторгівлею. Навіть якщо ви поліцейський, я вб’ю вас!», - сказав Дутерте під час інавгурації.

 

Водночас, президент Філіпін пообіцяв поліцейським пробачити порушення прав людини під час виконання його наказів з ліквідації наркоділерів.