Порошенко підняв Державний прапор і поїхав на передову

09:51, 23.08.2016
Порошенко підняв Державний прапор і поїхав на передову

Петро Порошенко під час церемонії підняття Державного прапора на Софіївській площі.

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії підняття Державного прапора на Софійській площі у Києві у вівторок вранці. Глава держави привітав солдатів почесної варти і під звуки Державного гімну України підійняв синьо-жовтий стяг.

 

«Синьо-жовті кольори та шеврони стали символом мужності наших захисників! З Днем Державного прапора!», - сказав Президент.

 

За його словами, "надзвичайно складне завдання для нас – зробити так, щоб наш прапор знову з’явився над Донецьком та Луганськом, над Сімферополем та Севастополем".

 

Наприкінці урочистостей Порошенко повідомив, що виїжджає на передову, щоб привітати із Днем Державного прапора захисників України і нагородити їх.

 

«Зараз, одразу звідси, зі Святої Софії, я вирушаю до лінії фронту. Вирушаю, щоб привітати з Днем Державного Прапора, із ювілеєм, 25-ю річницею нашої української незалежності тих, хто є головним гарантом нашої свободи, волі, демократії та державної самостійності», - сказав Порошенко.

 

За словами Верховного Головнокомандувача, сьогодні відбудеться передача військам ще однієї великої партії військової техніки та зброї.

 

«У важких виснажливих боях народилося нове українське військо. Воно сильне не лише потужним патріотичним духом, як було спочатку, а й потужною зброєю, технікою професіоналізмом», - підкреслив Порошенко.

 

На урочистостях на Софіївській площі разом із главою держави були присутні голова Верховної Ради Андрій Парубій, міський голова Києва Віталій Кличко, представники Кабміну та силових структур. Тут зібралися сотні мешканців і гостей столиці.

 

«Протягом років наш стяг став не просто символом державності - він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу», - додав прем’єр-міністр Вололимир Гройсман.

День державного прапора офіційно відзначається в України з 2004 року

 

23 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора. Свято було засновано указом президента 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

 

Вперше синьо-жовтий стяг було піднято над будівлею Верховної Ради України 24 серпня 1991 року. Цього дня був проголошений Акт про Незалежність України.