У Ріо збірна України виступила найгірше в своїй історії

10:37, 22.08.2016
У Ріо збірна України виступила найгірше в своїй історії

Збірна України повертається з Олімпіади у Ріо-де-Жанейро найгіршим результатом в своїй історії за кількістю золотих медалей та загальною кількістю медалей. Відтак, наша зібрна посіла найнижче місце у медальному заліку за всі роки незалежності - 31.

 

Українські спортсмени завоювали на Іграх-2016 11 медалей, серед яких золотих виявилося дві. І це є антимедальний рекорд збірної України.

 

Так, два «золота» для України завоювали гімнаст Олег Верняєв у змаганнях на брусах, а також Юрій Чебан у веслуванні на каное.

 

П'ять срібних медалей виграли стрілець Андрій Куліш, гімнаст Олег Верняєв, жіноча збірна з фехтування на шаблях, борець у вільному стилі Жан Беленюк і спортсмен у сучасному п'ятиборстві Павло Тимощенко.

 

Чотири бронзи взяли шаблістка Ольга Харлан, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, дует каноїстів Тарас Міщук і Дмитро Янчук, а також гімнастка Ганна Різатдінова.

 

Всього на Іграх Україну представляли 205 спортсменів в 27 видах спорту.

 

 

 

До цього, найбільш невдалою Олімпіадою для України за кількістю золотих медалей був Сідней-2000, де спортсмени здобули три медалі найвищої проби.

 

Найменшу загальну кількість медалей українці раніше вигравали лише на Іграх-2012 в Лондоні - 20.

 

Найнижче місце на Олімпіаді українські спортсмени посідали в Сіднеї-2000 – лише 21-е.

 

 

На провальні результати української національної збірної одним з перших відреагував голова Одеської облдержадміністрації, колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі написав у Facebook.

 

На його думку, результати української збірної на Олімпіаді в Ріо абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал України і після такого провалу міністр спорту Ігор Жданов повинен піти у відставку.

 

«Катастрофічно погані результати України на Олімпіаді. Нас випередили Азербайджан, Казахстан, Угорщина, Куба, Кенія, Ямайка та інші країни набагато менші ніж Україна і за розміром, і за потенціалом», - написав Саакшвілі у понеділок.

 

За його словами, у Грузії, яка в десять разів менша за Україну, майже стільки ж медалей.

 

«Зазвичай після такого провалу як мінімум міністр спорту повинен піти у відставку. Я підозрюю, що в умовах договірняка, за яким був утворений уряд, цього не станеться», - вважає пан Саакашвілі.