Ольга Харлан нестиме прапор України на закритті Олімпіади у Ріо

21:42, 21.08.2016
Ольга Харлан нестиме прапор України на закритті Олімпіади у Ріо

Прапороносцем України на церемонії закриття Олімпіади-2016 стане знаменита українська фехтувальниця Ольга Харлан. Церемонія пройде у Ріо-де-Жанейро у понеділок о 2:00 ночі за київським часом.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету (НОК) України у неділю.

 

«Для мене це величезна честь. У мене і так був гарний настрій, а тепер важко стримати всі почуття. Я понесу прапор України! Пишаюся цим!», - заявила спортсменка сяючи від щастя.

 

Нагадаємо, на Олімпіаді-2016 Харлан здобула бронзову нагороду в індивідуальній першості з фехтування на шаблях, а також привела нашу команду шаблісток до срібних медалей.

 

 

                                  Сергій Бубка запропонував Ользі Харлан честь бути прапороносцем. 

 

Раніше Ольга Харлан у складі збірної України ставала олімпійською чемпіонкою Олімпіади-2008 у Пекіні, а також вигравала бронзу в індивідуальних змаганнях на Іграх-2012 у Лондоні.

 

Ольга Харлан - багаторазова чемпіонка світу і Європи. Вона неодноразово визнавалася найкращою сппортсменкою року Україні, а також є рекордсменкою за визнанням найкращою спортсменкою місяця, отримавши від Національного олімпійського комітету вже 9 подібних високих нагород.

 

Нагадаємо, що прапороносцем України на церемонії відкриття Олімпіади у Ріо був стрілець Микола Мільчев.

 

За неофіційними даними, спочатку представники НОК пропонували честь нести прапор України на церемонії закриття Олімпіади Олегу Верняєву, який здобув у Ріо золоту і срібну медалі, продемонструвавши найкращі результати і здобутки серед українських спортсменів. Але гімнаст нібито скромно відмовився під приводом того, що ще «не доріс» до такої честі.